Objednávanie z internetu...a nie je kuriér ako kuriér!

20:48

Ahojte,
ako sa máte? Aj u vás je také krásne jarné počasie a vy rozmýšľate, že je najvyšší čas poobzerať sa po outfitoch na leto? Alebo by ste tiež najradšej presedeli celé dni vonku aj keď máte učenia vyše hlavy? Lebo ja teda áno. :D Neviem si predstaviť skúškové.
Dnešný post by som rada venovala téme, ktorá sa v posledných rokoch stala mega populárnou a stále viac a viac ľudí si objednáva produkty prostredníctvom internetu.
Sú ľudia, ktorí si cez internet objednávajú dokonca aj potraviny. Tomu ja hovorím totálna lenivosť.



Ale vráťme sa k téme.
Ja si z internetu zvyknem objednávať knihy, i keď teraz, keď študujem v Bratislave si často v poslednom kroku zaškrtnem možnosť "osobný odber" keďže zväčša zadarmo, a to v prípade študenta dosť zaváži.
Tiež si z internetu objednávam oblečenie. To je však dosť veľké riziko, keďže na každej stránke majú iné číslovanie -_- to neznášam úplne najviac. Myslím si že veľa z vás pozná Aliexpress a tak pochopíte, že tam je to číslovanie ale že úplne na hlavu. Preto sa musím každý týždeň premeriavať a aj tak stále tŕpnem, či mi výrobok príde v poriadku. Jedno šťastie je to, že máme super tetu poštárku a všetky balíky mi prinesie priamo domov. Ďakujem teta.
Mamka je však Avon lady a balíky jej chodia pravidelne kuriérskou spoločnosťou. A teraz sa dostávame k jadru celého postu.
Pri každej objednávke si musíme vybrať ako bude preprava balíkov prebiehať - teda, či príde na poštu, alebo nám ju prinesie sympatický kuriér. Tiež si ešte môžeme vyzdvihnúť zásielku z parcelshopu.
Isto viete, že pošta je skoro vždy lacnejšia a tak predpokladám, že veľa z nás siahne po nej. Ako som však spomínala, mamke chodia balíky z Avonu kurierom a ten je teda stelesnené zlo. Na prvý pohľad milý človek, no akonáhle vám nosí balík už Xtý rok, stane sa otravným. V poslednom čase si zvykol volať nám, či nám balík nemôže nechať u mojej babky, pretože ona bývaa bližšie jeho aktuálnej polohe a k nám vraj nemá cestu (má náš balík, tak by mal mať cestu, ale nevadí). Prvýkrát a možno ešte aj piatykrát nám to nevadilo no keď sa z toho stávalo pravidlo, nedovolili sme mu nechávať balíky u babky. A čo sa stalo? Začal nám ich posielať s ľuďmi ktorých pozná a vie, že bývajú u nás v dedine. Áno presne tak. Balík k nám teda príde niekedy aj o 3 dni neskôr ako by mal a to si za jeho "kuriérsku" službu pri každej objednávke platíme.
Ak si však objednám knihy, alebo niečo úplne iné a príde kuriér inej spoločnosti, balík mám doma hneď na druhý deň, prípadne o dva dni, a to si myslím je dosť veľký rozdiel.


Týmto postom som chcela poukázať na to, že nie vždy je kuriérska služba výhodnejšia ako stará dobrá pošta.
Ako je to s vami? Zvyknete objednávať z internetu? Čo väčšinou? Zaškrtnete radšej kuriéra, poštu, osobný odber, alebo parcelshop?

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Já se vždycky neskutečně těším, když mi příjde nějaký balíček :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Občas objednávám přes PPL a často se mi stává, že jsem doma, ale oni jsou tak líní na mě zazvonit, že radši hodí lístek do schránky, že jsem nebyla doma a mám si přijít na poštu. Akorát zbytečně vyhozené peníze.. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovedaťOdstrániť

Popular Posts

Like me on Facebook

Spolupráca s Babičkinou záhradou