A čo robíš pre svoju planétu TY?? #DASATO

21:22

Ahojte všetci,
ako sa máte? Už si užívate letné počasie, alebo ste na tom tak ako ja a "užívate" si skúškové/školu?
Každopádne vám dnes chcem povedať o jednej veľmi dôležitej veci a tou je NAŠA PLANÉTA. Teda nie tak doslova. Skôr je to o tom, čo robíš práve aj TY pre to aby sme na nej žili ešte aj o 200 rokov. Stále častejšie sa stretávam s touto tématikou všade naokolo na sociálnych sieťach a preto sa veľmi teším tejto úžasnej spolupráci a myšlienke, ktorú chceme posunúť ďalej do sveta, pretože áno #dasato aj ekologicky.



Dnes vám teda napíšem prvý zo série článkov o ekológii a o tom, čo všetko môžeme zmeniť bez toho, aby sme zmenili svoje zvyky. Napríklad, ah vy zbožňujete kávu tak silno, že žijete vetou "Na kávu je vždy ten správny čas." Ak máte radšej čaj, nebojte, platí to aj pre neho. Ja teda som milovník ako  kávy, tak aj čaju a v kaviarni mi to nikdy nesmie chýbať. No sú aj chvíle, kedy sa ponáhľam a kávu si beriem so sebou. Dokonca som sa stretla aj s tým,  že v kaviarni dávajú kávu LEN do papierových pohárov. A tak som sa nad tým zamyslela. Kam potom smerujú tieto poháre, ktoré len v jednej jedinej kaviarni denne vyhodí asi tak 100 ľudí? A čo ostatné kaviarne na svete? Prečo musíme žiť takto? Prečo keď zapnem telku, prvá vec ktorú uvidím je, že z oceánu zase vytiahli tonu odpadu, alebo že našli rybu ktorá vyrástla okolo nejakej gumičky, či dokonca plechovky? To si naozaj neuvedomujeme čo všetko tým spôsobujeme? Očividne nie! No niekto na to myslí. A ten niekto je napríklad aj organizácia EatGreen, ktorej vďačím za túto úžasnú spoluprácu a možnosť spraviť niečo pre našu Zem. Pretože nami to nekončí! Vďaka nim som našla úúúžasné bambusové poháre na kávu Ecoffee. Takže teraz, kedykoľvek prídete do kaviarne, môžete si zobrať kávu so sebou do nádherného pohára a ešte vám ho aj všetci budú závidieť, pretože tie dizajny sú naozaj neskutočné. Veď sa pozrite sami, aký krásny som si vybrala ja. Dokonca majú aj tri rôzne veľkosti, takže všetci si prídu na svoje.





Ďalším super ekologickým produktom sú palmové taniere a misky a drevený príbor, ktoré môžu nahradiť ten plastový.


Ja sa z toho nesmierne teším a som rada, že sa táto myšlienka začína dostávať do  povedomia stále viacerým ľuďom.
Tak teda čo robíte pre to, aby sa na Zemi nehromadil odpad akoby tu bola jedna obrovská skládka? Snažíte sa aspoň občas myslieť na to, kam smeruje to čo denne vyhodíte? Vezmete si v jedálni radšej plastový, alebo sklenený pohár?


You Might Also Like

2 komentárov

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kelímek mám taky. Jen s pandami. :3
    Ale ještě jsem ho nepoužila, začala jsem pít kafe ráno doma, tudíž přes den už si žádné s sebou nekupuju. Ale určitě je to super tip.
    Nádobí bych (také) úplně nevyužila, protože nepoužívám ani ty plastové... 😊

    Blogerka Klárka

    OdpovedaťOdstrániť

Popular Posts

Like me on Facebook

Spolupráca s Babičkinou záhradou